#TFOA 73: Should we go mobile (yet)?

Het al dan niet aanwezig zijn op mobiel internet is een discussie die u waarschijnlijk niet ontgaan is. Het aantal applicaties en nieuwe types Smartphones blijft exponentieel groeien. Hier komt nog eens bij dat de technologie een steeds groter publiek bereikt door de gedaalde kostprijs van zowel de toestellen als de verbindingen.  We hebben op zijn zachtst gezegd dus redenen genoeg om aan te nemen dat ook verenigingen in de toekomst met het mobiele web zullen geconfronteerd worden. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Het moet wel gezegd, dat ons land een gigantische achterstand heeft opgelopen tegenover de Angelsaksische wereld. We kunnen natuurlijk iets leren uit hun voorsprong.  We kunnen de beginnersfouten omzeilen. Jeff De Cagna heeft vastgesteld dat verenigingen voor een grote uitdaging staan. Ze moeten opnieuw de denkoefeningen maken over de manier waarop ze zullen omgaan met hun leden, hen diensten zullen leveren en dus een meerwaarde zullen bieden.

De uitdaging ligt in het ombuigen van de ogenschijnlijke bedreiging naar het benutten van een kans. De eerst belangrijke les: de context bepaalt altijd de inhoud. Het mobiel internet groeit uit tot een plaats waar de gebruiker snel en zeer specifieke informatie wil vinden. Wat kan dat nu betekenen voor verenigingen?  ASEA somt enkele mogelijkheden op :  van crowdsourcing bij lobbywerk  via twitter  over het volgen van nieuwsfeeds op je smartphone tot het informeren van je leden over last-minute wijzigingen via sms.

When will be right time to go mobile?-remains unanswered!

Wanneer je leden daar klaar voor zijn.  De meest gebruikte webtoepassingen zoals bv. Twitter, Blogger is trouwens al gratis beschikbaar in mobiele versie. Het ontwikkelen van een mobiele website is leuk maar duur. Het zou zonde zijn om hierin te investeren wanneer je leden er niet voor te vinden zijn.

[Alexander Saron]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: