Het solidariteitsdilemma – hoeveel wil je echt doen voor je leden ?

“You cannot be all things for all of your members all of the time”.

Dat is samengevat het solidariteitsprincipe op basis waarvan verenigingen hun schaarse middelen inzetten. En toch wil je zoveel mogelijk doen voor je leden om ze te bedienen en vooral te behouden. Hoe ziet het perfecte lid eruit voor jou: iemand die naar je events komt, iemand die je regelmatig eens opbelt met een vraag of een bezoekje wel op prijs stelt, een trouwe lezer van de nieuwsbrief, maar die ook laat weten als het wat minder is, iemand die in het extranet wel eens een discussie durft opstarten en niet nalaat suggesties te doen voor opleidingen?

Beeld je in dat alle leden zo zijn. Leuk, maar is het wel haalbaar voor de organisatie? Wil je weten hoe je daar het best mee omgaat, kom dan naar mijn inspiratiesessie over ledenbinding op 26 februari 2015 in Brussel.

Maak kans op een FREE ticket (waarde 125 EUR). Stuur ons een mail (josefien@2mpact.be) met een antwoord op volgende vraag. Van wie is de quote: “I don’t want to belong to any club that will accept me as a member”? Op 16 februari volgt de loting en bekendmaking.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: